Flotte anmeldelser
Over 20 års erfaring
Gratis fragt over 1500 kr
Gratis fragt over 1500 kr.
Nyhedsbrev
Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt / Buffer
DKK 0,00 Samlet

Kurv Check out

Køer og Kalve

Herover stude græsser og naturplejer ved Gyrstinge sø 

Besætningen

Kvægbesætningen består af ca. 200 kreaturer, heraf 4 - 5 ammekøer og ca. 180 kalve i alle størrelser.

En ammeko sørger for, at give mælk til 3-4 kalve af gangen i de første måneder af deres opvækst. Kalvene leveres fra tre andre økologiske landbrug i nærheden.

Når vi modtager nye små kalve er det vigtigt, at de hurtigt falder til i de nye omgivelser. Vi har derfor udvalgt ammekøerne, så de er særligt godmodige og omsorgsfulde. De første par dage skal vi dog alligevel være tæt omkring dyrene og hjælpe med amningen.

Efter 3-4 måneder har kalvene ikke længere brug for mælk, og de lukkes ud i større flokke. Herefter får ammekøerne nye kalve at sørge for.

 

Stalde, marker og foder

Vi lægger stor vægt på at give dyrene de bedste forhold. Om sommeren lever de naturligvis ude på græsmarkerne og vinteren tilbringer de i store åbne stalde med dybstrøelse, hvor alle dyrene går frit omkring. Det giver stor nydelse for både dyrene og os!  

 

Vi vil gerne sikre en god, varieret og næringsrig kost til dyrene. Derfor fordrer vi primært med hjemmeavlet foder bestående af  græs, ensilage, og hø supleret med valset korn og en proteinrig startblanding til de små. Det giver sunde dyr og velsmagende kød.

Alle tyrekalve bliver kastreret, når de er ca. 2 mdr. for sikring af en langsommere vækst, roligere dyr og bedre mere ensartet mørt kød.

 

Slagtning, modning og forarbejdning:

Dyrene slagtes som 2- 2½ årige stude / ungokser ved Stesved Slagtehus. Vores dyr slagtes efter danske normer dvs. Ingen hallalslagtning af vores dyr. Efterfølgende fragtes kroppene hjem og modnes  i vores eget kølerum ca. 3 uger.

Korrekt modning af oksekødet er meget vigtig og noget, vi sammen med slagteren gør meget ud af, således at smag og mørhed er i top, ligesom det gør at f.eks. hakkebøffen forbliver samme størrelse efter stegning, som da den blev lagt på panden.

Omhyggelig udskæring og afpudsning gør vi også meget ud af for, at få en sublim smagsoplevelse og lette tilberedningen i køkkenet.