Flotte anmeldelser
Over 20 års erfaring
Gratis fragt over 1500 kr
Gratis fragt over 1500 kr.
Nyhedsbrev
Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt / Buffer
DKK 0,00 Samlet

Kurv Check out

Oksebov u. ben

Dejlig mager steg velegnet til grydestegning.

Gl. dags oksesteg u. ben af oksebov vejer ca. 1,2 kg. Skriv gerne ønsker til størrelse.

Pris pr. kg. 169.00 kr.

Flere detaljer

14111

DKK 203,00

Her er den lækreste opskrift på gammeldags oksesteg.

Gammeldags Oksesteg 
Tykkam eller oksebov uden ben

Ingredienser

  • 1,2 kilo oksetykkam eller oksebov uden ben
  • 2 spiseskefulde balsamico 
  • 1 teskefuld løgpulver
  • 1 teskefuld sennepspulver
  • 1 teskefuld salt
  • 1 løg grofthakket
  • 1 stykke knoldselleri grofthakket
  • 2-3 hvidløgsfed grofthakket
  • 2 deciliter hvidvin 
  • 2 deciliter kalvefond
  • 2 laurbærblade 
  • 20 peberkorn sorte
 

Til sovs

  • 2 spiseskefulde olivenolie 
  • 2 spiseskefulde balsamico 
  • sky fra stegen
  • 1 deciliter portvin
  • 1 spiseskefuld ribsgele
  • 1 deciliter fløde
  • Maizena til jævning
  • Lidt sukker 
  • salt og friskkværnet peber


Sådan gør du

  1. Smør stegen med balsamico, kom godt rundt alle steder. Brun kødet på alle sider ved høj varme i rigeligt smør på en pande, og læg det over i en stegeso eller ildfast fad, som kan lukkes med et låg.
  2. Drys den med løgpulver og sennepspulver, og giv den lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Svits så løg, hvidløg og knoldselleri grundigt, og tilsæt hvidvin. Lad det koge op, og tilsæt så kalvefond.
  4. Kom det hele op i fadet, hvor du hælder det ud rundt om oksetykkammen (for ikke at skylle krydderierne af stegen). Få alle rodfrugter med.
  5. Kom så også laurbærblade og peberkorn ved, og læg låg på. Husk låget, da stegen ellers bliver mere tør - og skyen vil fordampe for meget!
  6. Så skal fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme, og her hygger den sig i to timer. Kødet bliver ikke ringere af, at få en halv time mere, men to timer plejer at give en meget mør oksesteg.
  7. Når stegen er færdig, tager du den ud og lægger den til hvile på et skærebræt. Fjern kødsnoren hvis det er tykkam.
  8. Sigt skyen over i en skål, og smid de udkogte rodfrugter ud.
  9. Varm en kasserolle op, og kom et par spiseskefulde olivenolie og et par spiseskefulde balsamico i gryden. Pisk rundt med et piskeris, og tilsæt så en god sjat portvin (cirka en deciliter), og lad det koge op.
  10. Tilsæt så skyen fra oksestegen samt ribsgele, og lad det koge lidt ind. Kom fløden ved (du kan godt mere fløde hvis du synes), og når det koger igen, jævner du sovsen med lidt Maizena udrørt i lidt koldt vand.
    Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og eventuelt en smule rørsukker. Du kan også give den lidt ekstra kalvefond.

Kunder, der købte denne vare, købte også: